Text categorie suflante si aspiratoare

Stii in cate moduri poti folosi frunzele uscate in gradina ta?

1. Adauga-le la gramada de compost. Pentru un compost de calitate ai nevoie de multa materie uscata pe langa cea verde. Si nu uita sa intorci compostul regulat, pentru a nu se instala mucegaiurile.
2.  Incorporeaza-le direct in sol. Frunzele, chiar daca nu au foarte multi nutrienti, sunt foarte bune pentru afanarea solului. Poti strange frunzele intr-o gramada pe care o o uzi bine si a o lasi peste iarna asa. Primavara, cand vei incepe din nou sa afanezi si sa ari solul, incorporeaza si frunzele astfel pastrate.
3. Foloseste-le drept mulci. Aduna frunzele uscate pe straturile de flori sau la radacina trandafirilor si arbustilor/copacilor, uda-le bine si lasa-le acolo peste iarna.

Pentru a face toate acestea, trebuie va mai intai sa aduni toate frunzele din gradina, iar pentru asta, o suflata pentru frunze, sau un aspirator cu tocator este utilajul perfect, mai ales data ai un spatiu intins, cu gazon si flori, iar grebla nu ar face fata.

Poti alege si un utilaj cu toate trei frunctiile incorporate: suflanta, aspirator si tocator, pe care sa il foloesti dupa bunul plac: pentru a aduna frunzele intr-o gramada sau pentru a le aduna, toca si varsa direct in gramada de compost.

In tot sezonul de cosit, dar mai ales toamna, suflantele si aspiratoarele sunt un ajutor de nepretuit in gradina.